ΜΕΛΙ, Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ

Αν είστε αθλητικός τύπος και ασχολείστε κυρίως με αθλήματα που απαιτούν αντοχή και ενέργεια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι προτού η έντονη δραστηριότητα σας είναι πολύ ευεργετική και απαραίτητη για το σώμα σας να πάρει ένα συμπλήρωμα υδατανθράκων. Είναι σύνηθες για τους περισσότερους αθλητές να συμμετέχουν πριν ή κατά τη διάρκεια άσκησης με διάφορα χημικά πηκτώματα.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Richard Kreider του εργαστηρίου άσκησης και αθλητικής διατροφής του Πανεπιστημίου Memphis, οι υδατάνθρακες έχουν χαρακτηριστεί σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες ως το σημαντικότερο και ζωτικό συμπλήρωμα διατροφής για την ενέργεια και την αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης και επίσης ότι η συμπλήρωση γλυκόζης είναι αυτό το κενό που δημιούργησε έντονη άσκηση κατά τη διάρκεια του αθλητισμού.

Σήμερα, όπως προβλέψαμε, οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουν σε αυτό το χημικώς συναρμολογημένο gel-like gel, με αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία. Φυσικά, εδώ είναι η λύση και προσφέρουμε γενναιόδωρα από τη φύση και ιδιαίτερα την απαλή ελληνική φύση με την πλουσιότερη βιοποικιλότητα στον κόσμο. Το μέλι γενικά και πιο συγκεκριμένα το ελληνικό αυθεντικό μέλι ποιότητας είναι ένα φυσικό προϊόν που περιέχει φυσικά σάκχαρα και υδατάνθρακες και επιπλέον παρέχει το σώμα και τα ιχνοστοιχεία με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες, οι οποίες είναι σημαντικές για την καταπολέμηση του αντιοξειδωτικού στρες. Το μόνο ερώτημα είναι αν το μέλι ως φυσικός υδατάνθρακας κάνει την αντίστοιχη εργασία στο σώμα του αθλητή όσον αφορά την ενέργεια και τη δύναμη, καθώς και τη χημική γέλη.

Το πείραμα σε μια ομάδα ποδηλατών
Σε ένα πείραμα που διεξήχθη στην Αμερική, η πειραματική επιστημονική ομάδα έδωσε εννέα αρσενικούς ποδηλάτες που συμμετείχαν σε ένα ποδήλατο πεζοπορίας μήκους 64 χλμ., Γέλη δεξτρόζης και ένα εικονικό φάρμακο (με εικονικό φάρμακο). Κάθε εβδομάδα υπήρξε αγώνας και κάθε εβδομάδα τους δόθηκε συμπλήρωμα από τα παραπάνω. Όσον αφορά τους συμμετέχοντες, έλαβαν 15 γραμμάρια αυτού του συμπληρώματος συν 250 χιλιοστόλιτρα νερού προτού διαγωνιστούν και στη συνέχεια κάθε 16 χιλιόμετρα ενώ ποδηλασία. Στο τέλος της τρίτης εβδομάδας πήραν όλα τα αποτελέσματά τους σύμφωνα με τις επιδόσεις τους. Τόσο το μέλι όσο και η γέλη δεξτρόζης οδήγησαν σε καλύτερους χρόνους και περισσότερη δύναμη στην ποδηλασία μεταξύ των αθλητών σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.
Ομοίως, κατά τη σύγκριση του gel και του μελιού, η γέλη ξεπέρασε ελαφρώς το μέλι, αλλά η διαφορά ήταν αμελητέα, οδηγώντας τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι το μέλι μπορεί να είναι μια φυσική και αποτελεσματική πηγή υδατανθράκων για τους αθλητές αντοχής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να τρέφονται καθημερινά με αυτό το υγιές, ασφαλές και, επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα το έχουν ως κύριο συμπλήρωμα ενέργειας πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πρόσθετα οφέλη για τον αθλητή
Σύμφωνα με την έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αυτά τα είδη μαύρου μέλιτος, όπως το βελανίδι, η καστανιά και η έλατα, έρχονται για πρώτη φορά με φαινολικές ενώσεις και έχουν την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση, ξεπερνώντας ακόμα και το πιο διάσημο μέλι στον κόσμο, του Manuka, το οποίο έχει ταξινομηθεί ως φάρμακο.
Είναι επίσης πλούσιοι σε: κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο και χαλκό. Επίσης, τα ένζυμα και η δράση τους στο σώμα του αθλητή είναι ιδιαίτερα υψηλά και, ταυτόχρονα, ιδιαίτερα ευεργετικά για ζωτικά ζωτικά όργανα. Επιπλέον, βοηθά το γαστρεντερικό σύστημα στο ελάχιστο και ελαχιστοποιεί τις διαταραχές του. Ενισχύει περαιτέρω το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Τέλος, έχει αντιμυκητιασικές, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιιικές ιδιότητες. Μπορείτε να το προσθέσετε σε ποτά, ποτά, σαλάτες, γιαούρτι και διάφορα ποτά. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε με διάφορα μείγματα πρωτεϊνών. Η καθημερινή κατανάλωση ενός ή δύο κουταλιών συνιστάται για την ενέργεια, την αντοχή, την ευεξία.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ TUV AUSTRIA HELLAS, ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕΛΟΥ, ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
– ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΣΑΡΑΔΗΣ

Γιατί το ελληνικό μέλι, και ιδιαίτερα οι σκούρες ποικιλίες μέλιτος της Θεσσαλίας
Το θεσσαλικό μέλι του δάσους είναι φυσικό ακατέργαστο μέλι εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι βαθύ σκούρο, ιξώδες με σχετικά χαμηλή συγκέντρωση φυσικών σακχάρων φρουκτόζη και γλυκόζη.
Συλλέγεται στα παρθένα, σπάνια δάση της Κεντρικής και Βορείου Θεσσαλίας σε επιλεγμένες βάσεις μελισσών και παρθένες θέσεις των βουνών, με την ασύγκριτη ελληνική βιοποικιλότητα. Οι μέλισσες συλλέγουν σπάνιο μέλι από μια απαλλαγή που αφήνει ευεργετικά έντομα που δρουν σε δασικά δέντρα όπως δρυς, κάστανο, έλατο. Οι μέλισσες επιλέγουν άγρια ​​βότανα και λουλούδια ενδημικά στις γραφικές ορεινές περιοχές της Agraou, την οροσειρά Koziaka και τον μυθικό Όλυμπο.
Η παραγωγή του πραγματοποιείται από μια μικρή ομάδα Θεσσαλικών μελισσοκόμων αποτελούμενη από γεωπόνους και έμπειρο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό. Βασίζεται στην άγρια ​​μελισσοκομία, χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες ή συντηρητικά.
Η σύνθεσή του αποτελείται από: βότανα ρυζιού και άνθη δασών γύρη αμινοξέα πρόπολη φυσικά ένζυμα βιταμινούχα μέταλλα και υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες με αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.